Sucuk Grubu
Yüksek Kalite
Kasap Dostu
Kapıya Teslim
Rekabetçi Fiyat
Kasap sucuk için doğru seçim
Sim/Nefsim sucuk harcı ile lezzet şölenleri
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sucuk, yüzyıllardır sofralarımızı renklendiren ve damaklarımızı şenlendiren bir lezzet olarak bilinir. İşte bu lezzet yolculuğunda, kasapların ustalıkla hazırladığı sim/nefsim baharat sucuk harcı, geleneksel lezzetin modern dokunuşuyla buluşuyor. Kasaplar, yılların tecrübesiyle bir araya getirdikleri en kaliteli etleri özenle seçer ve sim/nefsim baharat sucuk harcıyla birleştirirler. Bu harman, lezzetin ve kalitenin eşsiz bir buluşması olarak sofralara taşınır. Sim/Nefsim baharat sucuk harcı, özenle seçilmiş baharatların dengeli bir karışımını içerir. Bu karışım, sucuğa kendine özgü ve tanıdık bir tat verirken, her lokmada damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Baharatların ustaca kullanımıyla, her dilimde ayrı bir lezzet şöleni yaşanır.
Sucuk Harcı
Nasıl kullanılır?
Kıyma
Sucuk için ideal yağ oranı % 35-45 olan dana kıyma kullanılır. Kuzu eti de kullanılabilir.
Harç
Hazırlanan kıymayı ve sucuk harcını bir kapta iyice karıştırın. Baharat ve kıymanın bütünleşmesine kadar karıştırın.
Dolum
Karışım 6-12 saat soğuk ortamda bekletilmelidir.Bu dinlendirme işleminin ardından doluma geçilir.
Kurutma
Oda sıcaklığında 1-2 gün veya dışarıda ılık bir ortamda 3-4 günde içerisindeki nemini atarak, sucuk sertleşecektir.
Sim Baharat
Sucuk Grubu
Sim Sucuk Harcı
İster fermente kasap sucuğu, isterse ısıl işlem görmüş sucuk yapımında, pratik kullanımı ile aranan lezzet bu ürünümüz ile mümkün.
1 kg kıymaya 50 gr Sim Sucuk harcı ve yanında verdiğimiz özel tuzundan 16 gr kullanarak muhteşem bir tad ve form yakalayacaksınız.
Standart ürün orta karar sarımsak ve acı içermektedir, bu tadları yoğun isteyen müşterilerimiz 1 kg kıymaya 1-4 gr kaliteli acı toz biber, 3-8 gr yaş sarımsak ilave ederek aradığı lezzeti yakalayacaktır.
Nefsim Sucuk Harcı
Bu ürünümüz ile Sim Sucuk harcı arasındaki fark Baharatın kullanım oranıdır.
Nefsim sucuk harcında kullanım 1 kg kıymaya 60 gr baharat kullanımıdır. Klasik ve standart bir üründür. Genellikle çocuklar ve yetişkin insanların bir kısmı acı ve yoğun sarımsaklı tatları tercih etmeyebilir, bunu göze alarak hazırlanmış, 50 yıla yakındır ürettiğimiz bir ürünümüzdür.
Mozaik yapısı mükemmel, özellikle fermente sucuk yapımında kullanılır.
biz memnunuz…
Neden Sim Baharat?
Ücretsiz Kargo
İade Garantisi
Hızlı iletişim
Rekabetçi Fiyat
sorun, cevaplayalim
Sıkça Sorulan Sorular
display none
display none
Kasap Sucuğu Nasıl yapılır?
Dünyada TÜRK SUCUĞU’ na benzer ürünler olsada sucuğumuz, gerek tadı gerek yapısal formu ile bize soracak olursanız eşsizdir. Özellikle kasap sucuğu doğru baharat kullanımı ve fermantasyon doğru yapıldığında yemeğe doyamayacağınız lezzettedir.
Her ne kadar kuzu eti kullanmakta sorun olmasada en lezzetli sucuk dana etinden yapılır.
İdeal yağ oranı % 35-45 (Türk gıda kodeksi %40’a müsade eder) olmalıdır.
Yağsız etten yapılan sucuk kimyasal reaksiyonunu tamamlayamadığı gibi yavan olacaktır.
Kıymanın yağ oranı düşük ise kırıntı veya kavram yağı ile takviye edilmelidir.
Sucuk yapılacak etinizin mutlaka eksi değerleri birkaç gün görmesi ve kıyma haline getirirken soğuk olması gerekmektedir. Aksi durumda kıyma baharatı kusacaktır. Bunu kangal haline gelmiş sucukta sarı renkli yağ kalıntıları olarak ve pişirme esnasında pişirdiğiniz kapta aşırı yağ bırakma olarak göreceksiniz.
Eksi sıcaklıkta olan eti, tercihen 3,5 luk aynası ve bıçağı bilenmiş kıyma makinesinde tek çekim çektikten sonra üzerine 1 kg kıymaya 50 gr SİM SUCUK HARCI veya, 60 gr NEFSİM SUCUK HARCI dökünüz. Yoğurma işini hamur kazanında yapmak işinizi kolaylaştıracaktır, bu işlem baharat ve kıymanın bütünleşmesine kadar devam etmelidir.
Karıştırma işi tamamlandıktan sonra Ph değerinin düşmesi için karışım 6-12 saat soğuk ortamda bekletilmelidir, tercihen 0-4 derecelik dolapta beklemelidir.
Bu dinlendirme işleminin ardından doluma geçilir. sucuğu yaptığınız mevsime göre dolum sonrası işlemler değişiklik arz edecektir. Çünkü fermantasyon işlemi için ideal ortam sıcaklığı 24-28 derece arasıdır.
ÖNEMLİ BİLGİ !!
Sucuk yapımı kış aylarında ise dolum yapılıp kangallar tercihe göre 5’li 6’lı bağlandıktan sonra içinde yaklaşık 30-35 derece sıcaklıkta su bulunan kovaya 15 saniye batırılır, bu etin içindeki tuz ve baharatların çalışmaya başlamasını sağlayacak fermantasyona yardım edecektir. ipe dizilmiş kangallar hava durumuna göre güneş varsa ve ılık bir hava ise dışarı asılır, hava kapalı ve soğuk ise iç mekanda varsa kapalı bir odada ısıtıcı yakılarak ortamın 20 derece üzerine çıkması sağlanmalıdır, eğer oda 28-30 derece sıcaklığa çıkarılabilirse sucuk akşamdan sabaha terleyecek ve 12 saatlik bir süre içerisinde neredeyse hazır hale gelecektir.
Bundan sonrası tamamen oda sıcaklığında 1-2 gün dinlenmesine kalacaktır.
Kapalı oda yoksa bu işlem dışarıda veya ılık bir ortamda 3-4 gün içerisinde sucuğun nemini atarak sertleşmesine kadar devam etmelidir.
Sucuk neden ekşir, kararır, kokar?
1- Bozuk et veya kötü yağ katılarak yapılmış sucuk bozulur.
2- Kullanılan baharatın içerisinde biber posası ve domates posası kullanılmış ise sucuk bozulur.
3- İlave pul biber kullanımı risklidir çünkü pul biber yapılırken 40 derece hatta daha yüksek ısılara çıkar, imalatında kullanılan tuz ve suyun etkisi ile azda olsa bakteri, maya oluşur, ayrıca pul biber granül ve taneli olduğundan sucukta mozaik yapının oluşmasını zorlaştır
Yazın sucuk yapılır mı?
Cevap kısa ve nettir.
Evet yazın sucuk yapılır, hemde çok güzel yapılır.
Yazın sucuk yapılmaz, sucuk bozulur yanlış bilgidir.
Yaz aylarında sucuk yaparken ‘’Sucuk nasıl yapılır’’ kısmında anlattığımız işlemlerden farklı olarak dolum yapılıp sucuk ipe dizildikten sonra gene ılık suya 15 saniye kadar daldırıp dışarı asılır, hava isterse 40 derece olsun sorun almayacaktır. yaz aylarında dışarı astığınız sucuğu her 10-20 dakikada bir çeşmeden doldurduğunuz suyu veya hortum ile duş yaptırmalısınız. Bu işlem sucuğun içten içten kızışmasına engel olacak sucuğunuz çok hızlı bir şekilde renk alacaktır.4-6 saat dışarıda bekleyen her 10-20 dakikada ıslatılan sucuğunuz bu işlemlerden sonra oda sıcaklığına alınarak kuruma ve sertleşme tamamlanana kadar dinlendirilir.
Her mevsimde dinlendirilmiş fermantasyonu sağlanmış sucuk kasapların tezgah rafında satış için muhafaza edilebilir.
Sucuğum dağıldı, şekil tutmuyor.
Sucuğun dağılmasının iki nedeni vardır. Birincisi yağ oranının az olması, yağ sucuğun çimentosudur. %35-40 oranında yağlı döş eti en ideal tercih olacaktır. Bir diğer etkende kullanılan baharatın içerisindeki malzemelerin hatalı, eksik veya fazla olmasından kaynaklanır.