ile
Kasaplara
kolaylıklar
Yüksek Kalite
Kasap Dostu
Kapıya Teslim
Rekabetçi Fiyat
Çözüm Odaklı
İade Garantisi
Hızlı iletişim
Çevreci Ambalaj
Kasap dostu baharat
Sim baharat ile müşterilerinizi büyüleyin.
48 yıllık bir tecrübeyle, doğanın sunduğu en saf ve en doğal baharatları siz değerli kasaplara sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bizim için baharat, sadece bir tat katmak değil, aynı zamanda et ürünlerinizin kalitesini artıran bir serüven. Her bir baharatın kendine has hikayesi, kökeni ve ruhu vardır. Bu zengin çeşitliliği, dünyanın dört bir yanından toplayıp, siz kasapların hizmetine sunarak, müşterilerinizin memnuniyetini ve sadakatini artırmanıza yardımcı oluyoruz. Pratik ve kaliteli çözümlerimizle, kasaplar için vazgeçilmez bir ortak olmayı hedefliyoruz.
SİM Baharat Ürünleri
nerede kullanılır?
Köfte Grubu
Kasaplar, Sim Baharat köfte harcı ile müşterilerine yüksek kaliteli ve lezzetli köfteler sunabilirler. Sim Baharat’ın özenle hazırlanan köfte harcı, doğru oranda baharat ve doğal aromalarla dengelenmiş, müşteri beklentilerini karşılayacak şekilde formüle edilmiştir. Ayrıca, Sim Baharat köfte harcı kullanmak, kasapların iş süreçlerini hızlandırır ve standartlaştırır, böylece daha verimli ve etkili bir şekilde çalışmalarını sağlar.
Tavuk grubu
Kasaplar tavuk karışımından tavuk köfte, tavuk şiş, ızgara tavuk köfte veya çıtır tavuk gibi çeşitli ürünler üretebilmektedirler. Tavuk karışımı, sağlıklı ve lezzetli baharat içeriğiyle tercih edilen bir seçenek olup, müşterilere daha hafif ve besleyici alternatifler sunmaktadır. Ayrıca tavuk karışımıyla üretilen ürünlerin hızlı ve kolay hazırlanması iş verimliliğini artırarak müşteri taleplerinin hızlı karşılanmasını sağlar.
Sucuk Grubu
Kasaplar Sim Baharat’ın özel formüle edilmiş sucuk karışımı ile lezzetli ve kaliteli sucuk üretebilirler. Bu grupta Sim sucuk karışımı ve Nefsim sucuk karışımı olmak üzere iki ürünümüz bulunmaktadır. Bu iki ürün, doğru miktarda baharat ve aromalarla dengelenerek, geleneksel lezzeti koruyacak şekilde hazırlanıyor. Bu iki ürün kasapların müşterilerine tatmin edici bir sucuk deneyimi sunmalarına yardımcı oluyor.
sorun, cevaplayalım
Sıkça Sorulan Sorular
display none
display none
Köfte yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Kıyma Seçimi: Köfte için kullanacağınız kıymanın soğuk ortamda birkaç gün dinlenmiş etten çekilmesi ve etin çekilirken ısınmaması en önemli noktalardan biridir. Et soğuk olunca baharatı daha iyi emecektir. Köfte için en uygun et, dana ve kuzunun döş diye ifade edilen kısmıdır. Ayrıca kemikten sıyrılan, yani kemiğe en yakın kısmın eti, köfte için en ideal ve en lezzetli ettir.
- Baharatlar: Köfteye katacağınız Sim Baharat harçları, Acılı-Acısız, Soğanlı-Sarımsaklı, Yoğun kırmızı-Sade kıyma görünümlü, Sade baharatlı-Yoğun baharatlı, Elastiki -Yumuşak yapı, Fırında-Tavada-Izgarada pişirebileceğiniz kısaca aradığınız tüm tatları sizlere sunmaktadır.
- Yoğurma: 0-4 derecede çekilmiş kıyma uygun kaba konulur, her bir kg kıymaya 100 gr Harç döküldükten sonra yoğurma başlar, bu işlem 2 dakika tavsiye edilir, ardından her 1 kg kıymaya 200 ml ( 1 su bardağı ) su ilave edilip yoğurma işlemine devam edilir, yoğurma işlemi kıyma karışımı yaptığınız kaba yapışmayana kadar devam eder, ne kadar uzun karıştırırsanız o kadar başarılı sonuç alacaksınız.
- Pişirme Öncesi Dinlendirme: Köfte karışımını hazırladıktan sonra form vermeden topak halinde mümkünse 4-12 saat, 0-4 derece dolapta dinlendirin. Bu işlem, baharatların ve lezzetinin daha iyi yayılmasına ve köftenin güzel form almasını sağlar.
Bu ipuçlarına dikkat ederek, lezzetli ve sağlıklı köfteler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Köftem pişerken etin yağını ve suyunu bıraktı, neden?
Köfte harçlarında kullanılan galeta ununun nem oranı % 8’i geçmesi durumunda da köfte pişerken küçülecek, yağını ve suyunu dışarı bırakacaktır.
Köftem karardı, sebebi nedir?
Köfteyi karartan etkenler
1-Bozuk etten çekilen kıyma.
2-Kuzu eti dana etine kıyasla raf süresi uzadıkça daha çabuk kararır, kuzu dana karışık kıymadan yapmak ideal tercih olacaktır.
3-Kullanılan Köfte harcının içerisindeki galeta unu nemli ise köfte kısa sürede kararır.
4-Kullanılan Köfte harcının içerisindeki Kırmızı toz biber veya pul biber eğer biber ve domatesin posasından yapılmışsa köfteniz çok kısa bir süre içerisinde kararır ve ekşir.
5-Taze maydanoz ve kuru soğan kullanımı köfteyi karartır. Taze maydanoz kullanmak zorunda iseniz yaptığınız köfteyi günlük satacağınız/ tüketeceğiniz oranda hazırlamanız gerekmektedir.
Köftenize kuru soğan kullanacaksanız soğanı rendeledikten sonra mutlaka tülbent içinde sıkıp suyunu almalısınız. Kuru Soğan bünyesinde 7 farklı asit bulundurur, bu özelliği ile et terbiye ve marinasyonunda kullanılırken köftede kararmaya neden olur.
6-SİM BAHARAT KÖFTE Karışımlarından kullanarak köftede kararma sorunu yaşamayacağınızı taahhüt ediyoruz.
Köftenin dağılması, form almaması, sebebi nedir?
Bu sorunda tamamen kullanılan harcın içindeki galeta ununun nem oranının yüksek olması ve bir su bardağı suyu ememesinden kaynaklıdır.
display none
display none
Tavuk ürünlerinde soslama nasıl yapılır?
Tavuk ürünlerinde aradığınız tadı yakalamak SİM TAVUK SOSU ve ve SİM MANGAL ÇEŞNİ ile çok kolay.
Büyükçe bir kaba tavuk parçaları (Kuşbaşı, Pirzola, Kanat, Göğüs) konularak öncelikle 1 kg tavuk etine kg başına 30 gr olacak şekilde SİM MANGAL ÇEŞNİ veya SİM TAVUK SOSU dökülüp tavuk ile birlikte kısa bir süre harmanlanır. Birkaç diş Sarımsak kullanımı isteğe bağlı ilave edilebilir, 1 kg tavuk etine 30-50 gram kaliteli acı biber salçası hazırladığınız sosa eşsiz bir lezzet katacaktır. Ardından tercihinize göre kıvamı kendinizin belirleyeceği oranda Su, Yoğurt, Süt, ayçiçek veya zeytinyağı ilave ederek eti 1-2 dakika harmanlayınız. Soslu tavuğunuzu imkanlarınız dahilinde 4-12 saat soğuk bir ortamda dinlendirdikten sonra eşsiz bir tada ulaşmış olacaksınız.
Tavuk ürünlerinde Topping kullanımı
SİM ÖZEL TAVUK BAHARATI muhteşem aromalar ile size eşsiz bir tadım imkanı sağlar.
Tavuk çevirme, fırında pişmiş tavuk, ızgarada pişmiş kanat, göğüs, pirzola, but kısımlarının üstüne TOPPİNG olarak kullanabileceğiniz gibi, Sıvılaştırarak ta kullanabilirsiniz.
Kasap Sucuğu Nasıl yapılır
Dünyada TÜRK SUCUĞU’ na benzer ürünler olsada sucuğumuz, gerek tadı gerek yapısal formu ile bize soracak olursanız eşsizdir. Özellikle kasap sucuğu doğru baharat kullanımı ve fermantasyon doğru yapıldığında yemeğe doyamayacağınız lezzettedir. Her ne kadar kuzu eti kullanmakta sorun olmasada en lezzetli sucuk dana etinden yapılır. İdeal yağ oranı % 35-45 (Türk gıda kodeksi %40’a müsade eder) olmalıdır. Yağsız etten yapılan sucuk kimyasal reaksiyonunu tamamlayamadığı gibi yavan olacaktır. Kıymanın yağ oranı düşük ise kırıntı veya kavram yağı ile takviye edilmelidir. Sucuk yapılacak etinizin mutlaka eksi değerleri birkaç gün görmesi ve kıyma haline getirirken soğuk olması gerekmektedir. Aksi durumda kıyma baharatı kusacaktır. Bunu kangal haline gelmiş sucukta sarı renkli yağ kalıntıları olarak ve pişirme esnasında pişirdiğiniz kapta aşırı yağ bırakma olarak göreceksiniz. Eksi sıcaklıkta olan eti, tercihen 3,5 lik aynası ve bıçağı bilenmiş kıyma makinesinde tek çekim çektikten sonra üzerine 1 kg kıymaya 50 gr SİM SUCUK HARCI veya, 60 gr NEFSİM SUCUK HARCI dökünüz. Yoğurma işini hamur kazanında yapmak işinizi kolaylaştıracaktır, bu işlem baharat ve kıymanın bütünleşmesine kadar devam etmelidir. Karıştırma işi tamamlandıktan sonra Ph değerinin düşmesi için karışım 6-12 saat soğuk ortamda bekletilmelidir, tercihen 0-4 derecelik dolapta beklemelidir. Bu dinlendirme işleminin ardından doluma geçilir. sucuğu yaptığınız mevsime göre dolum sonrası işlemler değişiklik arz edecektir. Çünkü fermantasyon işlemi için ideal ortam sıcaklığı 24-28 derece arasıdır.
Sucuk yapımında fermantasyon ve dinlendirme
Sucuk yapımı kış aylarında ise dolum yapılıp kangallar tercihe göre 5’li 6’lı bağlandıktan sonra içinde yaklaşık 30-35 derece sıcaklıkta su bulunan kovaya 15-20 saniye batırılır, bu etin içindeki tuz ve baharatların çalışmaya başlamasını sağlayacak fermantasyona yardım edecektir. ipe dizilmiş kangallar hava durumuna göre güneş varsa ve ılık bir hava ise dışarı asılır, hava kapalı ve soğuk ise iç mekanda varsa kapalı bir odada ısıtıcı yakılarak ortamın 20 derece üzerine çıkması sağlanmalıdır, eğer oda 28-30 derece sıcaklığa çıkarılabilirse sucuk akşamdan sabaha terleyecek ve 12 saatlik bir süre içerisinde neredeyse hazır hale gelecektir.
Bundan sonrası tamamen oda sıcaklığında 1-2 gün dinlenmesine kalacaktır.
Kapalı oda yoksa bu işlem dışarıda veya ılık bir ortamda 3-4 gün içerisinde sucuğun nemini atarak sertleşmesine kadar devam etmelidir.
Yazın sucuk yapılır mı?
Cevap kısa ve nettir. Evet yazın sucuk yapılır, hemde çok güzel yapılır. Yazın sucuk yapılmaz, sucuk bozulur yanlış bilgidir. Yaz aylarında sucuk yaparkern ‘’Sucuk nasıl yapılır’’ kısmında anlattığımız işlemlerden farklı olarak dolum yapılıp sucuk ipe dizildikten sonra gene ılık suya 15 saniye kadar daldırıp dışarı asılır, hava isterse 40 derece olsun sorun almayacaktır. yaz aylarında dışarı astığınız sucuğu her 10-20 dakikada bir çeşmeden doldurduğunuz suyu veya hortum ile duş yaptırmalısınız. Bu işlem sucuğun içten içten kızışmasına engel olacak sucuğunuz çok hızlı bir şekilde renk alacaktır.4-6 saat dışarıda bekleyen her 10-20 dakikada ıslatılan sucuğunuz bundan sonra oda sıcaklığına alınarak kuruma ve sertleşme tamamlanana kadar dinlendirilir.
Her mevsimde dinlendirilmiş fermantasyonu sağlanmış sucuk kasapların tezgah rafında satış için muhafaza edilebilir.
Sucuk neden ekşir, kararır, kokar?
1- Bozuk et veya kötü yağ katılmış sucuk bozulur.
2- Kullanılan baharatın içerisinde biber ve domates posası kullanılmış ise sucuk bozulur.
3- İlave pul biber kullanımı risklidir çünkü pul biber yapılırken 40 derece hatta daha yüksek ısılara çıkar, imalatında kullanılan tuz ve suyun etkisi ile azda olsa bakteri, maya oluşur, ayrıca pul biber granül ve taneli olduğundan sucukta mozaik yapının oluşmasını zorlaştırır.