Köfte Harcı
Yüksek Kalite
Kasap Dostu
Kapıya Teslim
Rekabetçi Fiyat
Köftenin özü
Sim baharat köfte harcı ile kıymayı taclandırın.
Lezzetine doyamayacağınız köfteleri Sim Baharat Köfte Harcı kullanarak yapabilirsiniz. Sim Baharat Köfte Harcı, özenle seçilmiş özel baharatların birleşimiyle üretiliyor. Tek kullanımlık pratik paketinde soğan ve sarımsağın mükemmel uyumu, size ve sevdiklerinize leziz köfteler sunuyor. Mevsiminde toplanan baharatlar, soğan ve sarımsakla Sim Baharat kalitesi ve lezzeti bir araya geliyor, bu harç kolayca hazırlanabilmesiyle hayatınızı kolaylaştırırken, lezzeten taviz vermiyor. Bu eşsiz lezzeti hazırlamak için 1000 gram köftelik kıymayı, bir su bardağı suyu ve harcı karıştırarak yoğurun. Sonrasında kısaca buzdolabında dinlendirin. Lezzetli köfteler yapmak için fırında, izgarada ve tavada sevdikleriniz için hazırlayın.
Köfte Harcı
Nasıl kullanılır?
Kıyma
Köfte için genellikle yağ oranı yüksek olan kıyma tercih edilir çünkü yağ, köftelerin lezzetli ve sulu kalmasını sağlar.
Harc
Hazırladığınız kıymayı ve köfte harcını bir kapta iyice karıştırın. Malzemelerin homojen bir şekilde dağılması önemlidir.
Köfte
Karışımı elinizle veya bir kaşıkla şekillendirerek köfteleri yapın. İstediğiniz boyutta ve şekilde yapabilirsiniz.
Kızartma
Köfteleri tavada, ızgarada veya fırında pişirebilirsiniz. Tercihinize göre yağda kızartarak veya yağsız olarak pişirebilirsiniz.
SIM Baharat
Köfte Grubu
Köfte Harcı
Sim Baharatın bu ürünü klasikleşmiş sade köfte yapımında kullanılır. En belirgin özelliği etin tadı ön plana çıkarken baharat ile uyumunu yerken hissetmeniz olacaktır. Özellikle yoğun baharat tercih etmeyen ve klasik köfte arayanlar için muhteşem bir deneyim sağlar.
Kasap Köftesi Harcı
Klasik köfte harcından farkı, aroması yüksek, çok hafif bir acılık ve sarımsak tadı vardır. Baharat yoğun bir üründür. Baharatlı ürün sevenler için hazırlanmıştır. İç Anadolu,Doğu ve Güneydoğu Anadolunun çok tercih ettiği bir üründür.
Sokak Köftesi Harcı
Izgarada müthiş uyum sağlayan, Kimyon kekik yoğun bir üründür. Annelerimizin yaptığı köfte tadını bu üründe bulacaksınız. Elastiki bir form alır, acılı, yoğun baharatlı tercih etmeyen özellikle çocuklarımıza hitap eden Anne köftesi tadında, iddialı bir ürünümüzdür.
Acılı Adana Harcı
1 kg Yağlı (tercihen Kuyruk yağı ilave edilmiş) kuzu kıymasına katacağınız, 1 paket Sim Acılı Adana harcı, 1 çay bardağı su, yarım bardak sıvı yağ ile yoğurularak eşsiz bir Acılı Adana kebabı deneyimi yaşayacaksınız.
Cızbız köfte Harcı
Evde meşe kömüründe mangal tadında köfte SİM Cızbız köfte harcı ile mümkün.
İçerisindeki aromatik baharatlar ile kıyma muhteşem bir mangal köfte deneyimi sağlıyor.
İnegöl Köfte Harcı
İnegöl`ün dünyaya yayılan marka lezzeti bu karışımda. Karabiberin arka planda ağzınıza yayılan aroması az miktarda diğer baharatlar ile birleşince evde, piknikte veya restoranlarda İnegöl’ün meşhur köftesini tadabileceksiniz.
Tekirdağ Köfte Harcı
Köftede sarımsak tercih edenler için hazırlanmış bu üründe sadelik yanında karabiberin yakmayan ama damakta hissedeceğiniz rehasını bu üründe bulacaksınız. İsteğe bağlı olarak yumurta akı ilavesi yapılabilir, bu köfteye elastiki bir kıvam verecektir.
biz memnunuz…
Neden Sim Baharat?
Ücretsiz Kargo
İade Garantisi
Hızlı iletişim
Farklı Lezzetler
sorun, cevaplayalım
Sıkça Sorulan Sorular
display none
display none
Köfte yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Kıyma Seçimi: Köfte için kullanacağınız kıymanın soğuk ortamda birkaç gün dinlenmiş etten çekilmesi ve etin çekilirken ısınmaması en önemli noktalardan biridir. Et soğuk olunca baharatı daha iyi emecektir. Köfte için en uygun et, dana ve kuzunun döş diye ifade edilen kısmıdır. Ayrıca kemikten sıyrılan, yani kemiğe en yakın kısmın eti, köfte için en ideal ve en lezzetli ettir.
- Baharatlar: Köfteye katacağınız Sim Baharat harçları, Acılı-Acısız, Soğanlı-Sarımsaklı, Yoğun kırmızı-Sade kıyma görünümlü, Sade baharatlı-Yoğun baharatlı, Elastiki -Yumuşak yapı, Fırında-Tavada-Izgarada pişirebileceğiniz kısaca aradığınız tüm tatları sizlere sunmaktadır.
- Yoğurma: 0-4 derecede çekilmiş kıyma uygun kaba konulur, her bir kg kıymaya 100 gr Harç döküldükten sonra yoğurma başlar, bu işlem 2 dakika tavsiye edilir, ardından her 1 kg kıymaya 200 ml ( 1 su bardağı ) su ilave edilip yoğurma işlemine devam edilir, yoğurma işlemi kıyma karışımı yaptığınız kaba yapışmayana kadar devam eder, ne kadar uzun karıştırırsanız o kadar başarılı sonuç alacaksınız.
- Pişirme Öncesi Dinlendirme: Köfte karışımını hazırladıktan sonra form vermeden topak halinde mümkünse 4-12 saat, 0-4 derece dolapta dinlendirin. Bu işlem, baharatların ve lezzetinin daha iyi yayılmasına ve köftenin güzel form almasını sağlar.
Bu ipuçlarına dikkat ederek, lezzetli ve sağlıklı köfteler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Köftem pişerken etin yağını ve suyunu bıraktı, neden?
Köfte harçlarında kullanılan galeta ununun nem oranı % 8’i geçmesi durumunda da köfte pişerken küçülecek, yağını ve suyunu dışarı bırakacaktır.
Köftem karardı, sebebi nedir?
Köfteyi karartan etkenler
1-Bozuk etten çekilen kıyma.
2-Kuzu eti dana etine kıyasla raf süresi uzadıkça daha çabuk kararır, kuzu dana karışık kıymadan yapmak ideal tercih olacaktır.
3-Kullanılan Köfte harcının içerisindeki galeta unu nemli ise köfte kısa sürede kararır.
4-Kullanılan Köfte harcının içerisindeki Kırmızı toz biber veya pul biber eğer biber ve domatesin posasından yapılmışsa köfteniz çok kısa bir süre içerisinde kararır ve ekşir.
5-Taze maydanoz ve kuru soğan kullanımı köfteyi karartır. Taze maydanoz kullanmak zorunda iseniz yaptığınız köfteyi günlük satacağınız/ tüketeceğiniz oranda hazırlamanız gerekmektedir.
Köftenize kuru soğan kullanacaksanız soğanı rendeledikten sonra mutlaka tülbent içinde sıkıp suyunu almalısınız. Kuru Soğan bünyesinde 7 farklı asit bulundurur, bu özelliği ile et terbiye ve marinasyonunda kullanılırken köftede kararmaya neden olur.
6-SİM BAHARAT KÖFTE Karışımlarından kullanarak köftede kararma sorunu yaşamayacağınızı taahhüt ediyoruz.
Köftenin dağılması, form almaması, sebebi nedir?
Bu sorunda tamamen kullanılan harcın içindeki galeta ununun nem oranının yüksek olması ve bir su bardağı suyu ememesinden kaynaklıdır.